Hétmilliárd forintot költ fejlesztésekre a Magyar Cukor

Csaknem hétmilliárd forintot költ fejlesztésre a Magyar Cukor Zrt. a következő években, a kaposvári cukorgyárban július közepén a nyerscukor-finomítás is beindul a cukorpiaci helyzet enyhítésére - mondta Hájos László, a vállalat vezérigazgató-helyettese.
MTI-Eco, 2011. április 29. péntek, 19:12
Fotó:

A finomító a kaposvári répacukorgyárban mintegy egymilliárd forintból épül meg. Magyarország egyetlen cukorgyára a következő években ezzel együtt hétmilliárd forintot költ fejlesztésre. A nyerscukor-finomítón kívül folyamatban van a gyár közel kétmilliárd forint összértékű biogáz-programja, amellyel a terveik szerint 2013-ra a cukorgyártás energiaigényét teljes mértékben saját előállítású biogázból fedezik - mondta a vezérigazgató-helyettes. További két-két milliárd forintot tesz ki az új, 60 ezer tonna kapacitású cukorsiló és egy cukorcsomagoló megépítése.

A Magyar Cukor Zrt. az osztrák Agrana cégcsoport tulajdonában van, a konszern Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Ausztriában és Franciaországban rendelkezik vállalatokkal.

A cég honlapján közölt adatok szerint a cukor szegmensből tavaly a holding 700 millió eurós árbevételt ért el, a vállalat teljes árbevétele 2 milliárd euró volt. A világ 25 országában nyolcezer munkavállalót foglalkoztatnak, legfontosabb partnereik a Coca-Cola, a Rauch, a Nestlé és a Kraft Foods.

HOZZÁSZÓLÁSOK