Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tervezést két szakaszban kell elvégezni. Az első a szentendrei HÉV városi-elővárosi gyorsvasúti rendszerben történő illesztése, a Batthyány tér és Békásmegyer között. Itt részleges felújítás lesz. Ennek hossza 10 kilométer.

A másik szakasz Békásmegyertől tart Szentendréig. Ezen a 11 kilométeres szakaszon teljeskörű infrastruktúra felújítás lesz, amelybe bele tartozik a nyíltvonali elektronikus biztosítóberendezés és állomási elektronikus biztosítóberendezés, valamint vonatbefolyásolás tervezése is. Mindkét résznél kiépül az utastájékoztatás.

A nyertesekkel július 7-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. is.

A Napi.hu korábban megírta, hogy a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a ráckevei és a csepeli HÉV korszerűsítését, valamint meghosszabbítását a Kálvin térig, nettó 7 milliárd 147 millió forintért.