Hiába a félmilliós fizetés, hiány van egy szakmából

Újabb ezerkétszáz ember válhat hivatásos gépkocsivezető azáltal, hogy a magyar kormány további egymilliárd forinttal támogatja ezt a képzést - mondta Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára az M1-en az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. május 13. vasárnap, 13:17
Fotó: Pexels

Öt-tíz éven belül a mostani gépjárművezetők fele nyugdíjba megy. Mint kiemelte: ma már nem az a probléma, hogy nincs elegendő mennyiségű áru, amit szállítani kell, hanem az, hogy nincs elég gépkocsivezető. Pedig többen hazatértek, akik korábban magasabb fizetésért külföldre mentek. Ma már Magyarországon is 500-700 ezer forintos fizetést kapnak a fuvarozók - magyarázta Somogyi.

Az egyesület javaslata szerint nappali, iskolarendszerű képzéssé kellene átalakítani a hivatásos gépjárművezetői oktatást - ismertette Somogyi Gábor, kifejtve: a gépkocsivezetői szakma összetett feladat, amelyhez többek között technológiai, rakodási ismeretek kellenek, továbbá nyelvismeret és különböző mobilapplikációk ismerete is szükséges.

A fotó forrása: Pexels.com/Le Minh.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

werinter, 2018.05.14 07:37

@Agar: + vegyük figyelembe a munkaidőt, ami nem 8 óra, még egy buszsofőrnek sem. Ha egységidőre átszámítjuk a fizetésüket, lehet az jön ki, hogy pár száz forintos órabérért güriznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Agar, 2018.05.14 06:52

- Itt vannak az önvezető kamionok.
- fel millió semmi ahhoz képest, amit lakás adok-veszekkkel lehet keresni, vagy albérletből lehet rabolni a lakni vágyó emberektől. És sokkal kisebb a felelősség.
- felelősséget és folyamatos távollét az otthontól
- migráncs támadások miatt meghúrcolt fuvaros példája

Több minden szól ellene, mint mellette.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html