Azzal vádolnak négy férfit, hogy megtervezte egy fővárosi raktár kirablását, az eltulajdonított műszaki cikkek szállításhoz gépkocsikat béreltek, majd a több fordulóval elszállított, mintegy 45 millió forint értékű lopott árut egy szintén erre a célra kibérelt raktárban tárolták. A vádlottak Vecsésen kibéreltek egy raktárhelyiséget azzal a céllal, hogy a cég telephelyéről eltulajdonított árukat az átszállítást követően, illetve a további értékesítést megelőzően ott tárolják.

A vádirat szerint egyikük 2015 májusa és 2016 decembere között gépjárművezetőként dolgozott annál a cégnél, amely révén helyismerettel rendelkezett a társaság XXI. kerületi raktárában. Egy társával ezért elhatározták, hogy ellopják a raktárkészletet, tervükbe pedig bevonták két másik embert is. A szállításhoz használt autókat 2016. február 16. és 2017. február 21. napja közötti időszakra bérbe vették. Emellett szereztek egy tehergépkocsit annak érdekében, hogy azzal az eltulajdonított vagyontárgyakat a kibérelt raktárba szállítsák.

Ezt követően a vádlottak 2017. február 17. napja és 2017. február 19. napja között a két bérelt gépkocsival, valamint a tehergépjárművel többször megjelentek a sértett cég telephelyén, ahonnan kipakolták a raktárkészletet, és azt a kibérelt vecsési raktárba szállították. A vádlottak több mint 1200 darab fűkaszát, mintegy 3000 darab sarokcsiszolót, csaknem 400 darab fúrókalapácsot, és más műszaki tárgyakat tulajdonítottak el összesen több mint 45 millió forint értékben.

A nyomozó hatóság 2017. február 24-én a vecsési raktárhelyiségben az eltulajdonított műszaki cikkek többségét megtalálta és lefoglalta.

A Budapesti XX., XXI. és XIII. Kerületi Ügyészség a fenti cselekmény miatt a négy férfival szemben jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, mely bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés - írja közleményében az ügyészség.

A fotó forrása: Police.hu.