Hiányos adatokkal verte át az utasokat az iroda - megbukott

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Kaland Travel Kft. hiányosan és megtévesztően tájékoztatott az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról, így az utazás áráról, az idegenforgalmi adó összegéről, a többletköltségekről és a szállás helyszínéről.
Napi.hu, 2015. december 18. péntek, 12:27
Fotó: Reuters

A hatóság a jogsértésért 1,3 millió forint bírságot szabott ki a Kaland Travel Kft.-re, és helyreigazító közlemény közzétételére is kötelezte a vállalkozást.

A GVH az utazásszervező cég 2013 októberétől megjelenő egyes programfüzeteit és egyéb hirdetéseit vizsgálta. A Kaland Travel Kft. csak az utazási szerződés megkötését követően közölt a fogyasztókkal fontos, kötelezően feltüntetendő információkat a fakultatív programokról az általa szervezett Bécsi adventi vásár, Velencei karnevál, Földközi-tenger gyöngyszemei és Garda-tó fantázianevű utazásokkal kapcsolatban. A GVH azt is megállapította, hogy a Bécsi adventi vásár, a Velencei karnevál és a Garda-tó programok hirdetett alapára nem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt.

A GVH súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat visszatérően valósult meg, és jelentős számú fogyasztót ért el. Az is terhelő volt, hogy az egész kereskedelmi gyakorlat a valótlan, illetve hiányos tájékoztatáson alapult.

HOZZÁSZÓLÁSOK