Hitele van? Milliókat bukhat, ha nem figyel

Nagyon sok pénzt bukhat az a lakáshiteles, aki nem nézi meg a bankok által kínált konstrukciókat és marad a 3-12 hónapos kamatperiódusú szerződéseknél - hívja fel a figyelmet a banki ajánlatok összehasonlításával foglalkozó BankRáció.hu.
Napi.hu, 2016. szeptember 22. csütörtök, 14:04
Fotó: Napi.hu

A bankok a következő időszakban keresik meg a késedelembe esett hiteleseket, hogy ajánlatot tegyenek nekik a tartozás rendezésére. Ugyanakkor a tartozásukat rendszeresen fizető lakáshiteleseknek is érdemes átnézni a meglévő hitelek feltételeit, annak ellenére, hogy az árfolyamkockázat lényegében megszűnt.

Bár jelenleg alacsonyak a kamatok és vélhetően hosszabb távon is alacsony kamatkörnyezetre lehet számítani, a három havonta változó kamatozású lakáshiteleknél sokkal tervezhetőbb megoldást nyújtanak a több évre, akár 5-10 évre rögzített kamatozású, egyúttal fix törlesztőrészletet biztosító hitelkonstrukciók. Ezek jellemzően drágábbak, de kiszámíthatóságuk miatt megérheti.

Aki ilyen hitelre váltana, annak nagyon megéri körülnézni, mert a teljes hiteldíjmutató 5 és 7 százalék között ingadozhat, ez pedig 20 év alatt akár 2 millió forintos többletet is jelenthet. A váltásnak is vannak ugyanakkor költségei, de ezt a kiadást a kedvezőbb ajánlat "visszahozza" - írja a BankRáció.

HOZZÁSZÓLÁSOK