Hitellel indul az iskolakezdés

Érezhető növekedést hozott az iskolakezdés a fogyasztási hitelek kihelyezésében, a legnagyobb növekedést a folyószámla-típusú hiteleknél tapasztalták a pénzügyi intézetek - írja a Világgazdaság hétfői számában.
MTI-Eco, 2015. szeptember 14. hétfő, 08:03
Fotó: Napi.hu

A lapnak nyilatkozó bankok többsége szerint a legtöbb hitelintézetnél a hitelkártyáknál és folyószámla-hitelkereteknél ugrott meg leginkább a kereslet, de fokozottabb érdeklődést tapasztaltak a személyi hitelek iránt is.

Az MKB bank közlése szerint a folyószámla hitelek tekintetében májushoz képest kétszeres növekedést lehet érzékelni, míg a személyi kölcsönöknél 40 százalékos volt az emelkedés.

A CIB Bank tapasztalatai szerint a személyi kölcsönöknél szeptemberben nő meg nagyobb mértékben az érdeklődés. Az OTP bank szerint főként nyáron volt megfigyelhető kimagasló kereslet, elsősorban a személyi kölcsön és hitelkártya termékekben.

A Provident Pénzügyi Zrt.-nek a saját ügyfelei körében végzett felmérése szerint a szülők 45 százaléka több mint 50 ezer forintot költ a gyerekek beiskolázására, további 15-15 százalékuk 30-40 ezer, illetve 40-50 ezer forint közötti összeget fizet ki a tanévkezdéskor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.09.14 10:11

Miért kell egy egyre növekvő és erősödő gazdaságban, a pénztöbblet soha nem látott mértéke, a nulla infláció körülményei között és az állami gondoskodás csodálatos keretei mellett bármilyen hitelt is felvenni?

Az ilyen szövegek államellenes bűntényt feltételeznek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html