Hitte volna? Sértődésből kezdett bizniszelni Bróker Marcsi

A több mint 16 milliárd forintos kár okozásával gyanúsított, karcagi Bróker Marcsi azért indította el utazási irodáját, mert nem nevezték ki korábbi munkahelyén, egy pénzintézetnél irodavezetőből fiókvezetőnek, inkább saját céget indított.
Domokos Erika, 2017. május 24. szerda, 11:31
Fotó: Napi.hu

Dobrai Sándorné Nagy Mária, azaz Bróker Marcsi továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem követett el törvénytelenséget - írta a hvg.hu a Blikkre, illetve a Zsaru Magazinra hivatkozva. A gyanú szerint több mint 800 embert megkárosító cégvezető elleni nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, az 56 ezer oldalnyi nyomozati anyagot megküldték az ügyészségnek. Sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számvitel rendjének megsértése miatt javasolnak vádat emelni ellene.

A papírokból kiderül, hogy Dobrainét 1999-ben nem nevezték ki irodavezetőből fiókvezetőnek egy bankban, ezért megharagudott, felmondott, és alapított egy utazási irodát. Itt, a Kun-Mediátor Kft.-nél kezdte meg a magas hozammal kecsegtető brókerkedést. A vállalkozás akkor omlott össze, amikor a brókercégek sorozatos bedőlése miatt a befektetők bizalma megrendült, és bekopogtattak a pénzükért a Kun-Mediátorhoz - jegyzi meg a lap.

A nyomozóhatóság megállapította, hogy a cégvezető irreálisan magas kamat ígéretével több mint nyolcszáz embert csapott be. A piramisjátéknak nevezhető tevékenységgel több mint 16 milliárd forintos kárt okozott - írta nemrég a rendőrség honlapja, a police.hu-n.

A Marcsika-ügyet alaposan körbejárja a 25 év, 25 nagy átverés című könyv. A közelmúltban megjelent, az elmúlt negyedszázad nagy visszaéléseit sorjázó kötet külön fejezetet szentelt a történetnek Marcsika hálója címmel.

Dobrai Sándorné Nagy Mária a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ezért ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Karib-tengeri Belize-ben 2016. december elején fogták el a milliárdos csalással gyanúsított asszonyt.

HOZZÁSZÓLÁSOK