Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházást bejelentő szerdai, budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: Magyarország újraiparosításának fontos állomása az Apollo Tyres magyarországi beruházása. Elmondta, hogy az Apollo magyarországi gyárában a tervek szerint naponta 16 ezer személyautóhoz, és 3000 haszongépjárműhöz gyártanak majd abroncsokat.

Neeraj Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. ügyvezető igazgatója kiemelte: Európában egyre nagyobb kereslet mutatkozik a gumiabroncsok iránt, és az Apollo Tyres meglévő, hollandiai üzemének termelését kiegészítő gyöngyöshalászi létesítményben Apollo és Vredestein márkájú abroncsok is készülnek majd az - Orosz- és Törökországot is magában foglaló - európai piac számára.

A 146 milliárd forintos gyöngyöshalászi beruházáshoz a magyar kormány 16 milliárd forintnyi közvetlen készpénztámogatást nyújt, amelyet az Európai Bizottság is engedélyezett - tette hozzá az államtitkár. A teljes állami támogatás viszont 29 milliárd forintra rúg adókedvezményekkel és közvetett támogatásokkal.

A gyár alapkőletétele várhatóan 2015 tavaszán lesz, az első kész abroncs pedig 2017 elején gördülhet le a gyártósorokról.