Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rákay Philip 2011 januárjában előbb az M1, majd az M2 intendáns-programigazgatójaként, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként az M1 és az M2 műsorstruktúrájának teljes megújításán dolgozott. 2015. július 1-jével távozik posztjáról - olvasható a portálon.

Kiemelték: Rákay Philip nevéhez fűződik a többi között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok, illetve A Dal című műsorok elindítása, valamint az M2 gyerekcsatornává alakítása. Emlékeztettek arra, hogy értéket közvetítő, erőszakmentes tartalma miatt az M2 csatorna 2013 novemberében nemzetközi Eutelsat-díjat kapott Velencében.

Közölték azt is, hogy Rákay Philip műsorvezetőként és kreatív producerként folytatja 2014 januárjában elindított történelmi talk show-ját, a Szabadság tér '89-et, amely a rendszerváltoztatás történetét dolgozza fel.

Rákay Philip úgy nyilatkozott, hogy nehéz szívvel döntött, de "minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják".

A kormány 2013-ban a költségvetési tartalékból közel egymilliárd forintot csoportosított át  a Rákay Philip ötletére szeptemberben a köztévén vetített Itthon vagy - Magyarország szeretlek című kulturális műsorfolyam megvalósítására. Ennek egy részét a részt vevő települések között osztották szét. A műsor és a települések programjaikra 2014-ben közel 600 millió forint állami pénzt kaptak.