Máris kinevezték a magyar BMW-gyár vezetőjét

A BMW hivatalosan is kinevezte Michele Melchiorrét, hogy a tervek szerint 2022-ben induló debreceni BMW-gyárat vezesse. A menedzser igazi nehézsúlyú játékos az autóiparban - írja az autopro.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. február 19. kedd, 16:33
Fotó: Shutterstock

A szakember egyben a BMW-csoport alelnöke 2018 októberétől, előtte a bécsi központú Semperit gumigyártó és műanyagipari vállalat vezérigazgatói tisztét töltötte be 2016-tól - idézi a portál, a német autóipari szaklap, az Automobilwoche hírét.

Korábban is dolgozott menedzserként autóipari cégeknél: 1997 óta a DaimlerChrysler AG-nál , valamint az FCA Fiat Chrysler Automobiles-nál töltött be vezető tisztségeket.

A légiiparban is van tapasztalata: az Airbusnál az az ellátási lánc és beszerzési részlegen, míg a Bombardiernél is, az alkatrészgyártási részlegnél dolgozott.

Melchiorre ugyanakkor nem az ismeretlenségből lép elő, a magyar közvélemény és a döntéshozók már akkor megismerkedhettek vele, mikor a magyar kormány és az autógyár képviselői tavaly novemberben Debrecenben aláírták a befektetésről szóló dokumentumokat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK