Hódítanak az online hitelek

Idén az első félévében a tavalyinál 19 milliárd forinttal több személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, ez 61 százalékos növekedés. A hazai Sberbank tapasztalata pedig azt mutatja, hogy már nem csak az érdeklődés, de az igénylés is egyre nagyobb mértékben történik interneten keresztül.
Napi.hu, 2016. szeptember 2. péntek, 14:49
Fotó: Napi.hu

Az utóbbi 12 hónapban 841 milliárd forint lakossági hitelt helyeztek ki,  ebből 441 milliárd volt lakáshitel, 290 milliárd pedig fogyasztási hitel. A lakossági hitelügyintézésben mindjobban előtérbe került az internetes felületeken történő érdeklődés, amelyből egyre több tényleges hitelfelvétel valósul meg. A netes hiteligénylések mennyisége elkezdett felzárkózni a legnagyobb mértékben az online térben bonyolított pénzügyi tevékenységek köréhez, amelyet továbbra is a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötése vezet - állapította meg Sberbank.

A bankok igyekeznek mindinkább a digitális megoldások felé fordulni, ám ez sok esetben mindössze a banki weboldal fejlesztésére és a mobilalkalmazásra korlátozódik. Pedig az internetes hozzáféréssel rendelkező banki ügyfeleknek 42 százaléka nem is tudja, hogy bankjának egyáltalán van-e okostelefonos applikációja és mindössze 15 százalék az, akik aktívan használják is.

Tapasztalataink szerint már a termékfejlesztéskor figyelembe kell venni az online térben mozgók igényeit. A lehető legtöbb információ legyen elérhető a termékről, sőt akár igényelni is lehessen online- mondta Fodor Tamás, a Sberbank Magyarország Zrt. lakossági üzletágért felelős igazgatója. A bank személyi kölcsöne esetében például az érdeklődők 70 százaléka interneten keresztül érkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zuljin, 2016.09.02 16:32

Valamelyik hülye meg azt krix-kraxolta ide, hogy a lakosság nettó hiteltörlesztő, ami már rég nem igaz :D Ennyi ész szorult a mutyizókba :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html