A vásárlói kutatások szerint az emberek elsöprő többsége örömmel fogadta a vasárnapi nyitva tartás lehetőségét, és többségük úgy tervezi, élni is fog a lehetőséggel, hogy erre a napra időzítse a hét végi vásárlását - közölték a lappal a Tescónál.

A vásárlók visszaszivárgása elindult, és a dolgozói létszámot is elkezdtük növelni - mondták a lapknak egy másik áruházláncnál, ahol egyelőre azért nem nyilatkoztak hivatalosan, mert csak három hónap után közölnek hivatalos számokat.

A Sparnál a vasárnapi zárva tartás előtt az összes forgalom 9 százaléka esett vasárnapra. Ez a boltzár bevezetése után szétoszlott, és a vasárnapi vásárlások elsősorban péntekre, szombatra és hétfőre tevődtek át. Most arra számítanak, hogy ez visszarendeződik a tavaly március előtti szintre. A cég 470 áruházából mindenesetre jelenleg csak 35 nem nyit ki vasárnaponként.

Két új üzletet is nyitott a vasárnapi boltzár eltörlése óta az Aldi, és ezen a héten hasonló lépés várható Szántódon is.

Az egyik legnagyobb vitát mostanában a vasárnapi pótlék kérdése jelenti. Erről legutóbb három hete volt egyeztetés, azóta lényegében megállt a folyamat - fogalmazott a Magyr Nemzetnek Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy még a nyári szünet előtt ismét tudnak tárgyalni erről a kormány képviselőivel.