Hőkamerákat vesz az ORFK

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 26 darab, gépkocsiba szerelt mobil hőkamerát vásárol 1,464 milliárd forintért és kiírt egy tendert 71 darab kézi hőkamerára.
Németh Géza, 2017. február 11. szombat, 15:37
Fotó: Reuters

Az eredmény és a felhívás is a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az autóba szerelt hőkamerákra - azaz Mobil Hőkép-felderítő Rendszerekre - kiírt pályázat első részébe 9, míg a másodikba 17 darab hőkamerával felszerelt jármű tartozik.

Feltétel volt, hogy a kamerák egy feltöltéssel legalább 12 órát üzemeljenek, két fő kezelhesse, de a kocsiban három személynek jusson hely, továbbá különösebb előkészítés nélkül legyen alkalmazható.

A tendert a Fercom Systems Kft. nyerte, a becsült 1,697 milliárd forinttal szemben 1,464 milliárd forintos árral. Egy jármű ára így 56,31 millió forint. A szerződést az ORFK a nyertessel január 23-án meg is kötötte.

A nyílt közbeszerzésen indult még a Pro Patria Electronics Mérnöki Fejlesztő és Szolgáltató Kft., a német Airbus DS Optronics GmbH, a Harmónia 91. Kft., a Riel Elektronikai Kft., továbbá két közös ajánlattevő csapat. Ebből az elsőt két lengyel cég, az Instytut Systemów Bezpieczeñstwa Sp. z o.o. és a Tevor S. A. alkotta, míg a második részesei a HM ARMCOM Kommunikációtechnikai Zrt. és a Kraft HD Zrt. voltak.

Az ORFK az új tenderkiírásban 55 darab - de opcionálisan további 16 darab - kézi hőkamerára keres szállítót. A kézi hőkamerákat a járőrök keresett személyek felderítéséhez, terepen, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között használják.

HOZZÁSZÓLÁSOK