Az üzleti szférán belül a szolgáltatások kivételével minden ágazatban optimistább lett a hangulat. Az ipari cégek elsősorban a termelési kilátásokat látták sokkal kedvezőbbnek, az építőiparban a rendelésállományt látták a korábbinál kedvezőbbnek, a kereskedelemben a rendelésekre vonatkozó várakozások javultak.

Az áremelési és foglalkoztatási törekvések ágazatonként eltérőek: az iparban és a kereskedelemben az áremelési szándék köre és mértéke is csökkent, az építőiparban még mindig a csökkenő árakra számítók vannak többségben, a szolgáltatócégek közül viszont többen számítottak árnövekedésre, mint -csökkenésre. Erősödött a fogyasztók inflációs várakozása is. A foglalkoztatási szándék az iparban és a szolgáltatók körében rosszabb lett, az építőiparban és a kereskedelemben viszont javult, s csökkent a fogyasztók munkanélküliségtől való félelme is.

A GKI fogyasztói bizalmi indexe novemberben tartotta az októberben elért négy és fél éves rekordszintet. A lakosság októberhez képest kissé rosszabbnak gondolta saját várható pénzügyi helyzetét. A következő egy évben várható megtakarítási képesség megítélése viszont valamelyest javult.

Nagyításért kattintson a táblázatra!