Hol, mekkora uniós pénzhez juthatunk?

A 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban az ország egyes régiói eltérő forrásokhoz juthatnak a versenyszabályok alá tartozó tevékenységekhez nyújtható állami beruházási támogatások esetében. Az ország regionális támogatási térképének koncepcióját tartalmazó kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI, 2013. november 13. szerda, 13:11
Fotó: Napi.hu

Az Európai Bizottságnak jóváhagyásra benyújtandó regionális támogatási térkép koncepciójában a közép-magyarországi régió beruházásainál a támogatás intenzitása nulla százalék. Ez alól kivételek a határozatban felsorolt kistelepülések, amelyek támogatása 35 százalék. Emellett a 20 százalékra jogosult Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár és Solymár.

Az észak-magyarországi, az észak-alföldi, a dél-alföldi és a dél-dunántúli régióban 50 százalék, a közép-dunántúli régióban 35 százalék, míg a nyugat-dunántúli régióban 25 százalék a beruházási támogatás intenzitása.

A felsorolt támogatási mértékek a kisvállalkozások esetén 20 százalékponttal, a középvállalkozások esetén pedig 10 százalékponttal növelhetők.

HOZZÁSZÓLÁSOK