Hölgyeké a főszerep az idei filmes díjátadókon

A filmrajongók ugyan már az idei Oscar-jelöléseket találgatják, ám a hét végén még a Golden Globe díjak átadásánál izgulhatnak kedvenceikért.
Komócsin Sándor, 2013. január 8. kedd, 19:27
Fotó: Napi.hu

A szakírók szerint a legizgalmasabb versenyt a drámai filmek női főszereplőinek vetélkedése hozhatja, hiszen mind az öt jelölt esélyes a sikerre. Egyszerre lenne meglepetés és papírforma-győzelem, ha Naomi Watts, a Magyarországon az év elején bemutatott A lehetetlen című film női főhőse nyerne, hiszen a thaiföldi cunamiban bajba került család történetéről szóló drámát − amelyben Watts a vízözönben elsodródott férjét kereső asszony szerepét játssza − 2012 vége felé mutatták be, így viszonylag kevés visszhangot kapott. Ugyanakkor a színésznőt érzelemgazdag alakítása alapján az Oscarra is esélyesnek tartják.

A filmakadémia díjával kapcsolatban egyelőre csak a kérdések sorakoznak − derült ki a Fox News összefoglalójából. Esélyt kap-e az ismétlésre Kathryn Bigelow, az első nő, aki munkájáért megkapta a legjobb rendezőnek járó szobrot? Jelölik-e a sorozat történetében először valamilyen díjra az új James Bond-filmet, az Égszakadást? Lesz-e a kilencéves Quvenzhane Wallis A messzi dél vadjai című filmből a női főszereplőknek járó díj legfiatalabb jelöltje az Oscar-gála történetében? A legnagyobb kérdés azonban az, hány alkotás versenyezhet a legjobb fimnek járó címért. Két évvel ezelőtt kilenc jelölést eredményeztek a szabályok, ám idén megvan az esélye annak, hogy a maximum, tíz film szálljon ringbe.

Lehetséges jelöltek*
Az Argo-akció
Lincoln
Zero Dark Thirty
Pi élete
A nyomorultak
Őrült szerelem
Holdfény királyság
The Master
Django elszabadul
Szerelem
*az Oscar-díj legjobb film kategóriájában
Forrás: Fox News

 

HOZZÁSZÓLÁSOK