Csütörtöktől teljes szigor jön a feltöltőkártyás mobiloknál

Csütörtöktől magánszemély legfeljebb 10, míg üzleti előfizető legfeljebb 50 előre fizetett mobiltelefon-kártyát vásárolhat. Amennyiben ennél több van a nevén, július 1-jéig döntheti el, hogy melyeket tartja meg, hogy beleférjen az előbbi kvótába. Egy szerződéshez csak egy hívószám tartozhat.
Németh Géza, 2017. január 11. szerda, 18:28
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének a Magyar Közlönyben megjelent rendelete lényegében a hírközlési törvény január 1-jétől hatályos módosításának a végrehajtása.

A törvény kimondja, hogy ez év "július 1-jén megszűnik azon előre fizetett díjú előfizetői mobil rádiótelefon szolgáltatásra irányuló előfizetői szerződés, amely vonatkozásában az előfizető személyazonosságának ellenőrzése 2017. június 30-ig nem teljesül sikeresen".

Ebből következik, hogy addig minden kártyástelefon-előfizető adatait ellenőrizni kötelesek a szolgáltatók, ennek a részletszabályai is szerepelnek a mostani rendeletben.

Az ellenőrzésre - és elmaradásának következményeire - legalább kétszer kell figyelmeztetni az előfizetőket.

Aki valamely hívószám ellenőrzésére nem reagál, annak ez az egy száma, aki pedig egyáltalán nem reagál az ellenőrzési értesítésre, annak valamennyi hívószáma megszűnik július első napján.

HOZZÁSZÓLÁSOK