Szombat déltől egyáltalán nem volt víz a város egy nagy részén, a fent felsoroltak közül Vologda városrészben vasárnap reggelre helyreállt. A végül csütörtök estére befejeződő munkálatok alatt nem volt meleg víz, ami több tízezer ember érintett, ám azóta - ettől a karbantartástól függetlenül - olyan számú csőtörés volt a környéken, hogy mostanra teljesen elzárták a vizet a város egy részén - írja az Index.

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárási eseményeinek, valamint a villámárvizek és az azt követő hőség hatására, jelentős mértékű a talajdilatáció. Ez, illetve a hőség miatti jelentős fogyasztásnövekedés a vezetékeken csőtörési hibajelenséget okozott. Jelenleg 3 csőtörést regisztráltunk, melyeknél kollégáink dolgoznak a hiba elhárításán. A csőtörések javításának időszakára, az adott szakasz kizárása szükséges, ez a legnagyobb hiba esetén 5 utcát érint időszakosan - közölte a portálnak a Miskolci Vízmű Kft., amely azt is elmondta, hogy addig lajtos kocsin hordják a vizet az embereknek. A hibajavítását hétfőre ígérik.

Miskolcon vasárnap árnyékban 32-34 fokot várnak. Hétfőn is kitart a hőség. Záporra az OMSZ legkorábban kedden számít a településen.