Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság szerdán írta ki a tendert a projektre, amelynek keretén belül az 1-es villamos jelenlegi, Hengermalom úti ideiglenes végállomását részben átépítik, és a villamospálya mintegy 1,7 kilométerrel lesz hosszabb az Etele tér felé. Így új, átszállásmentes kapcsolat jön létre a kelenföldi vasútállomás, a Volán buszpályaudvar és az Etele téri BKV-buszvégállomás között.

Az uniós finanszírozásból megvalósuló projekt keretében új végállomást alakítanak ki az Etele téren. Új, felszín alatti áramátalakító épül az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésében, emellett a teljes szakaszon megújul a közvilágítás, új felsővezeték-hálózatot építenek ki, átépítik az egyesített rendszerű csatornahálózatot, továbbá a gáz- és az elektromos hálózaton is dolgoznak majd - írta a BKK közleményében.

A munkálatok legkorábban 2017 első negyedévében kezdődhetnek meg, és több ütemben, a közúti forgalom részleges korlátozása mellett folynak majd. A megvalósítás a tervek szerint 13 hónapig tart.

Tarlós István főpolgármester korábbi közlése szerint az 1-es villamos Etele térig való meghosszabbítására a főváros 8,5 milliárd forintot fordíthat uniós forrásból.