Döntött a rendőrség Hosszú Katinkáék hűtlen kezelési ügyében

A rendőrség szerint nem követett el jogsértést Hosszú Katinkáék vállalkozása azzal, hogy egy ideig szerződés nélkül használta a Duna Arénát úszásoktatásra.
Komócsin Sándor, 2020. augusztus 4. kedd, 09:19
Fotó: Getty Images

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, így ennek hiányában megszüntették az eljárás abban az ügyben, hogy Hosszú Katinkáék vállalkozása, az Iron Corporation szerződés nélkül használta a Duna Arénát - írja a 24.hu. Az eljárás annak ellenére véget ért, hogy a 2017-es időszakra - az állami cég állítása szerint - nincs szerződés a Bp2017 Kft. nevű állami vállalat és Hosszú Katinkáék vállalkozása között az uszoda használatára.

A válogatott sportolók támogatása és az utánpótlás nevelése érdekében a Bp2017 Kft. úgy adhatja használatba az általa működtetett Duna Arénát, hogy nem kér pénzt érte. Alighanem ez történhetett akkor, amikor a Bp2017 Kft. egyezségre jutott az akkor Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-vel arról, hogy a cég az újonnan átadott létesítményben oktat úszást, és ezért nem kell bérleti vagy használati díjat fizetnie.

A rendőrség a hűtlen kezeléssel kapcsolatos feljelentésre azt írja: a bűncselekmény csak szándékosan valósítható meg, az követheti el, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és "ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz". Márpedig ha ingyen is adhatta a Bp2017 Kft. a létesítményt, akkor nem okozott vagyoni hátrányt.

Az is igaz ugyanakkor, az állami vagyon használatának szerződés nélküli átadása legalábbis szokatlan megoldás. Olyannyira, hogy maga a Bp2017 Kft. sem tartotta fent ezt a modellt, mert - a rendőrségi dokumentáció szerint - a folyamat közben, 2018. augusztus elsején szerződést kötött a Hosszú Katinka tulajdonában álló Iron Swim Kft.-vel. A rendőrségi anyag szerint a megállapodás alapján a vállalkozás már biztosan fizetett szolgáltatási díjat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sgl, 2020.08.04 10:12

Ez így adócsalás!
Piaci ár után meg kell fizetni a közterheket!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html