A tenyerén hordozta a kormány a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát a 2016-os riói nyári olimpia utáni időszakban, többek közt ingyenes uszodahasználatot kapott klubja számára a Duna Arénában.

Egy 2017. december 22-i kormányhatározat pedig elrendelte a csillebérci ifjúsági tábor területén a több létesítményt (közte egy uszodát) is magába foglaló Hosszú Katinka Akadémia létrehozásának előkészítését. Erre a célra 115,8 millió forintot biztosított a kabinet, ezért az összegért kellett fél év alatt elkészíteni a terveket a beruházással kapcsolatban, illetve összeállítani a projekt költségvetését.

Azóta azonban eldőlt, hogy az ifjúsági tábor helyén nem lesz Hosszú Katinka Sportakadémia - írta a napilap. Az Emmi szerint ugyanis - alapos műszaki előkészítést és vizsgálatot követően - a kormány úgy döntött, hogy az akadémia nem Csillebércen valósul meg. Az új helyszín kiválasztása és felmérése jelenleg folyamatban van.

Az akadémia létrehozásáról készült kormányrendeletet többször kiegészítették, az utolsó módosítás szerint 2019. február 28-ig kellett volna az emberi erőforrások miniszterének kidolgozni az üzemeltetés jogi feltételeit.

A napilap információi szerint nem segítette elő a csillebérci projekt megvalósulását, hogy meghiúsult Hosszú Katinka és az FTC együttműködése.