Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az aukcióra 43,25 milliárd forint névértékű ajánlat érkezett. A tízéves futamidejű, fix kamatozású kötvények aukciós átlaghozama 2,45 százalék lett. A vállalat 28,5 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki - közölte az energiaitalokat gyártó cég az MTI-vel.

A társaság az új forrást hitelkiváltásra és beruházásokra fordítja. Szikszón az alumínium italdobozgyárukat bővítik, így 5 éven belül 1 százalék alá csökkenthetik a csomagolásaiknál a nehezebben újrahasznosítható műanyag palackok arányát. Emellett az idén piacra dobott - jelenleg külföldön bérgyártásban készülő - tejalapú termékcsalád gyártását hazahozzák Magyarországra.

A vállalat először mérettette meg magát a tőkepiacon. A cég új növekedési szakaszba léphet ezzel a finanszírozási formával. A kötvények hosszú lejárata és kedvező hozama meggyorsítja a megtérülési időt, így hamarabb teljesülhetnek az üzletfejlesztési célok - idézte a közlemény Csereklye Barnabás ügyvezetőt.

A Hell Energy Magyarország Kft. 2017-ben 36 milliárd forintot, 2018-ban 51,4 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el, csaknem felerészben külföldi értékesítésből. Adózott eredménye tavaly 6 milliárd forintra nőtt az előző évi 2,3 milliárd forintról a nyilvános cégadatok szerint. A magyar tulajdonú vállalat a közlemény szerint több mint 50 országában értékesít, energiaital-márkájuk Magyarországon kívül 8 államban piacvezető - írta az MTI.