Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A martfűi üzemet a következő 12 hónapban fokozatosan disztribúciós és logisztikai központtá alakítják át, miközben Sopronban bővítik a gyártókapacitásokat, így ott létszámbővítést is terveznek - tudta meg az Index.

A Heineken az Index kérdésére annyit árult el, hogy egyelőre nem tudni, hogy az átalakítás hány ember munkahelyét érinti a martfűi gyárban, ahol 50-en dolgoznak.

Disztribúciós és logisztikai központtá alakítja át fokozatosan martfűi üzemét a Heineken Hungária a következő 12 hónapban, Martfűről a sörgyártás Sopronba kerül át, miközben a soproni sörgyárban folytatódnak a létszámnövekedéssel is járó fejlesztések - erősítette meg a hvg.hu hírportál információját pénteken a Heineken Hungária az MTI-nek.

A cég szerint a martfűi sörgyárban ötvenen dolgoznak. Az átalakítás során a vállalat célja, hogy az érintett dolgozóknak lehetőség szerint a soproni üzemben, vagy a martfűi átalakítás révén potenciálisan elérhető munkakörök közül kínáljon alternatívát.

Összesen 1,8 milliárd forintos beruházási projekt kezdődött 2015-ben, amikor az első ütemben a gyártósort bővítették egy multipacker gépsor üzembe helyezésével. Ezt követően, 2016-ban a logisztikai központ modernizálása következett, 2017-ben pedig a gyártókapacitás bővítése valósul meg a soproni sörgyárban.

A soproni gyár fejlesztése lehetővé teszi a Heineken Hungária számára, hogy egyetlen sörgyárban konszolidálja teljes magyarországi termelését. Ez a fejlesztés egyben lehetőséget teremt a vállalat számára, hogy martfűi üzemét a következő 12 hónapban fokozatosan disztribúciós és logisztikai központtá alakítsa át, még jobban kihasználva az egység logisztikai szempontból kulcsfontosságú, dél-kelet magyarországi fekvését - közölte a cég.