Egy háromrészes közbeszerzés keretében készíthet tanulmányokat a Miniszterelnökség megrendelésére a Strategopolis Kft. A dokumentumok az információs társadalomról, a kormányzati célok és a fejlesztéspolitika összhangjáról, valamint a pályázati konstrukciók kiírási hatékonyságának javításáról készülnek. A megbízást júliusban nyerte a cég. Ekkor éppen nem volt tulajdonos Giró-Szász András - írja a Magyar Nemzet.

Utoljára akkor vált meg a tanácsadócégben meglévő 61 százalékos tulajdonrészétől, amikor 2014 novemberében kinevezték a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává. Posztjáról októberben mondott le, a kötelezően leadandó záró vagyonnyilatkozata szerint nem is volt céges érdekeltsége.

Ez nem tartott sokáig, hiszen a Strategopolis november elején megtartott taggyűlésén többségi, 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban. Érdekesség azonban, hogy két nappal a bejegyzés után Giró-Szász András újra kapott pozíciót a kormányban, mégpedig Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadójaként, ennek ellenére - a közhiteles cégadatbázisa szerint - megtartotta cégtulajdonát is - olvasható a napilapban.