Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelenleg már 76 szövetkezetet jegyeztek be, de a számuk folyamatosan emelkedik. Várhatóan már a jövő év elején, de legkésőbb márciusban minden takarékszövetkezetben regisztrálhatnak a dolgozni vágyó idősek a nyugdíjas-szövetkezetek által nyújtott munkákra - mondta a Magyar Időknek Turi Dénes, a múlt héten megalakult Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Közész) elnöke.

A szervezet a toborzás megkönnyítése mellett abban is segít a jövőben, hogy a nyugdíjasokat ne érjék visszaélések - olvasható a lapban.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az informatikai rendszer kiépítését követően - várhatóan tavasszal - a dolgozni vágyó nyugdíjas a takarékszövetkezeti fiókban jelzi az ügyintéző számára, hogy munkát vállalna.

Ezt követően felveszik az adatokat, majd regisztrálják az érdeklődőt, tájékoztatják a rendelkezésre álló munkalehetőségekről. Ennek alapját a szintén nemrég alakult Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet által kínált állásajánlatokra azonnal tudnak jelentkezni az érdeklődők, ráadásul helyben, vagyis a takarék fiókjaiban a szerződést is meg lehet kötni.

Nemcsak a takarékokban, de a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) képviseletein is regisztrálhatnak az érdeklődők. Itt az informatikai rendszer még nem áll rendelkezésre, annak fejlesztését a következő hetekben hajtják végre, ugyanakkor a képviseletekben papír alapon el tudják végezni a regisztrá­ciót. A VOSZ szerint az egyik legfontosabb feladat, hogy a megfelelő fórumokon hirdessék a szövetkezeti formát, valamint segítsék az időseket a rendszer megismerésében.