Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. nyerte meg nettó 25,6 milliárd forintos árajánlattal - ami a 2 százalékos tartalékkeret összegét is tartalmazza - a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram-train (villamos-vonat) szakaszának létesítésére kiírt közbeszerzést. A szerződés előzetesen becsült értéke nettó 22,9 milliárd forint volt - derül ki a NIF Zrt. uniós közbeszerzési értesítőben közzétett tájékoztatójából.

A kivitelezővel december 14-én már aláírták a szerződést.

Az már tavasszal eldőlt, hogy a két város között közlekedő, hibrid rendszerű, azaz villamos és dízel-elektromos hajtással is rendelkező járműveket a Stadler spanyol cége, a Stadler Rail Valencia S.A.U szállíthatja, nettó 91 millió euróért, azaz mintegy 28 milliárd forintért. Itt az eredetileg becsült ellenérték nettó 66 millió euró (20 milliárd forint) volt. (A villamos-vonatok beszerzési költségét korábban Lázár János kancelláriaminiszter, volt hódmezővásárhelyi polgármester drágállotta.)

A NIF közbeszerzésén most az osztrák hátterű Swietelsky négy ajánlattevő közül nyerte meg az építési tendert, pályázott még a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft.-vel közösen, a Vasútépítők Kft., valamint a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. alkotta konzorcium.

A kép illusztráció, forrás: StockSnap.