Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, Tatabánya és Szárliget között - ahol korábban fa dőlt a felsővezetékre - 13 órakor egy vágányon újraindulhatott a vonatforgalom, így a korábbi 20-60 perces késések ezen a vonalon 10-30 percesre csökkenhetnek. A másik vágányon a felsővezeték javítása várhatóan 17 óráig tart, a hosszabb menetidőre késő estig kell számítani.

Vác és Verőce között 13 órára elvontatták azt a szerelvényt, amelynek az áramszedője letört a viharban, így ismét két vágányon haladhatnak a járatok. Így még délután helyreállhat a menetrend a Budapest-Vác-Szob vonalon, amelyen korábban 10-40 percet késtek a vonatok.

Ugyanakkor a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon akár 30-60 (esetenként 60-120) perccel nőhet a menetidő, mert a vihar miatt Kelenföld és Szabadbattyán között óránkénti 80 kilométeres sebességkorlátozást kellett bevezetni.

Emellett Lepsénynél fa dőlt a pályára, így ott áll a forgalom. A Balaton déli partján a pályafelújítás miatt közlekedő pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon - Balatonszentgyörgy-Balatonboglár helyett Balatonszentgyörgy és Szántód-Kőröshegy között - viszik az utasokat, mert Szántód-Kőröshegy és Balatonboglár között egy kidőlt fa akadályozza a közlekedést.

A Budapest-Kelebia vonalon szintén 30-60 (esetenként 60-120) perccel növekedhet a menetidő, mert Kiskunlacháza és Délegyháza között a Kunszentmiklós-Tassról Kőbánya-Kispestre tartó vonatra rászakadt a felsővezeték. A vezeték javításáig szünetel a közlekedés ezen a szakaszon.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon amiatt kell 20-60 (néhány vonat esetében 60-120) perccel hosszabb eljutási idővel számolni, mert Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.

Ugyanezen a szakaszon fa dőlt a pályára, annak eltávolításáig ezen a részen áll a forgalom. Ercsi és a Dunai Finomító állomások között szintén fa dőlt a felsővezetékre, és egy tehervonat mozdonyának áramszedője leszakadt. Itt csak egy vágányon haladhatnak a járatok.

A Bátaszék-Kiskunhalas vonal Bátaszék és Baja közötti szakaszán az áramszolgáltató oszlopa kidőlt, és a vezeték a vasúti pályára zuhant, ezért ezen a szakaszon addig nem közlekedhetnek a vonatok, míg az áramszolgáltató eltávolítja a vezetéket.

(Képünk illusztráció.)