Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenlegi jegyárakkal és pályázatokon elnyert forrásokból nem tudjuk zökkenőmentesen működtetni a szalont. Mivel még nem tudjuk, lesz-e, s ha igen, milyen feltételekkel bármilyen más támogatási forrás a kieső tao miatt, arra kényszerülünk, hogy 2019. január 1-jétől körülbelül 20 százalékkal emeljük a jegyek árát. Emellett lemondjuk a februárra tervezett bemutatónkat, mivel nincs rá fedezet a színház költségvetésében - írta Zimányi Zsófia művészeti vezető.

Korábban Stúdió K jelentette be, hogy keres 998 ismerőst, jó barátot, szurkolót és ismeretlent, aki képes és hajlandó fejenként 10 ezer forintnyi adománnyal kihúzni a pillanatnyi kalamajkából. A tao-szigorítás ugyanis 2019. január 1-én lép hatályba, így már a 2018-as jegybevételből számol, és 2019-ben lehívni tervezett támogatás sem érvényesíthető. Ez a jogszabály-változás 10 millió forintnyi lyukat ütött a Stúdió K idei évadának költségvetésében.

A színház nem tudja emelni a jegyárait, de az amúgy sem mentené meg a jövő évi költségvetésüket, más bevételi forrásuk pedig nincsen.

A nagyobb színházak vezetői közül Máté Gábor, a Katona igazgatója mondta azt egy interjúban, hogy a kulturális tao kivezetése a színház számára olyan nagyságrendű kiesést jelent, amely - ha a fenntartó más forrásból nem pótolja - akár a Kamra bezárását is jelentheti.