A tízmilliomodik utas egy tatai házaspár (Lukács Zsolt és felesége Judit) lett, akik egy négynapos hosszúhétvégét tölthetnek el Isztambulban a Budapest Airport és a Pegasus légitársaság jóvoltából.

A Budapest Airport ezzel hivatalosan is belépett az egy éven belül nyolc számjegyű utasforgalmat kezelő repülőterek klubjába.

Idei stratégiánk keretében új és izgalmas úti célokat kerestünk, miközben megerősítettük közép-európai pozíciónkat. Jövőre még nagyobb forgalomra számítunk - mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A rekord elérésében közrejátszottak az idén indított új repülőjáratok, a megnövelt repülőgép-kapacitások, valamint a sűrűbben közlekedő járatok éppúgy, mint Budapest egyre fejlődő turisztikai kínálata vagy éppen a külföldiek számára kedvező ár-érték arány.

A reptér idei átlagos forgalomnövekedése novemberig meghaladta a 12 százalékot, ami több mint kétszerese az európai átlagnak és ezzel egyike a leggyorsabban növekvő repülőtereknek a kontinensen. Az utóbbi egy évben 3 új légitársaságot köszöntöttek Budapesten és 18 új járat indult, az egész évet tekintve pedig 44 légitársaság összesen 100 útvonala volt elérhető a budapesti utasok számára.