Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Médiatanács három helyi kereskedelmi rádiós pályázaton is eredményt hirdetett. A testület a Nagykanizsa 95,6 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen alakilag és tartalmilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázó dtm Media Hungary Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A Tatabánya 96,7 MHz rádiós frekvencián az LB Rádió Kft., a Székesfehérvár 101,8 MHz frekvencián a VLNC FM Rádió Kft. sugározhat majd. Mindhárom médiaszolgáltatás a Budapest 96,4 MHz-cel, a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva ad majd műsort - írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Tanács.

A budapesti vételkörzetű Rádió 1 így már közel 40 helyi, vagy regionális frekvencián hallható. A Radio 1 médiaszolgáltatója az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos tulajdonában lévő Radio Plus Kft. A 2015 júliusában bejegyzett cég 2016-ban már 416 millió, 2017-ben pedig 2,81 milliárd forint nettó árbevételt ért el; a mérlege az előző évi veszteség után tavaly már nyereségbe fordult: 879 millió forint adózott eredményt ért el.

A Kecel 99,6 MHz-es helyi rádiós pályázati eljárás alaki vizsgálatának keretében a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüliként pályázó Gong Rádió Kft.-t, a Nyíregyháza 99,4 MHz helyi kereskedelmi rádiós pályázatának tartalmi vizsgálata során pedig az LB Rádió Kft.-től és a Sunshine Rádió Kft.-től felvilágosítást kér. A Gong Rádió is kormányközeli üzletemberhez tartozik: a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos üzlettársaként ismert Szíjj László áttételes érdekeltsége, valamint a kecskeméti önkormányzat résztulajdona.

A fotó forrása: Unsplash.