A csoport épp a napokban nevezte át 2016 augusztusában indított sportcsatornáját, a Spíler TV-t Spíler 1 TV-re - írta a portál.

A bejelentés szerint a terjeszkedés 2018 nyarán folytatódik, ekkor indul a két újabb sportcsatorna, ahol a a Bajnokok Ligája (BL) mérkőzéseit is lehet majd nézni. Az UEFA-val kötött szerződés értelmében a 2018 és 2021 közti szezonokban a TV2 Csoport nézői is láthatják az európai kupaküzdelem mérkőzéseit. Minden forduló, minden játéknapján lesz Bajnokok Ligája közvetítés.

A hatékony működés érdekében az új sportcsatornák is román joghatóság alá tartoznak majd.

A TV2 korábban a TV2 Sport 1 és a TV2 Sport 2 elnevezéseket is elkezdte levédeni az SZTNH-nál, de mivel a hasonló nevű, konkurens Sport1 és a Sport2 csatornákat működtető AMC Networks médiavállalattal szemben tavaly decemberben jogerősen is pert vesztettek védjegybitorlás miatt és ennek következtében át kellett nevezni a Chili TV-t, valószínűleg egy hasonló védjegyoltalmi pert már nem akartak megkockáztatni, mivel mostanra a TV2 által elindított védjegyoltalmi eljárás a TV2 Sport 1 és a TV2 Sport 2 nevekre megszűnt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Vajna András György (Andy Vajna) a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar.

Fotó forrása: Sean Gallup/Getty Images.