Január 9-én, az Audi Hungária Független Szakszervezet bértárgyaló delegációja kibővülve a szakszervezet teljes elnökségével Rendkívüli Elnökségi Értekezletet tartott. Az elnökség sajnálattal vette tudomásul a munkáltatói oldal hozzáállását, miszerint a tárgyaló felek közösen lefektetett szabályait, határidőit sem tartja be és a mai napig nem válaszolt a szakszervezet ajánlatára hivatalosan, amire a korábbi bértárgyalások során soha nem volt példa - számol be hírlevelében a szakszervezet.

A testület a kialakult helyzet miatt január 14-én a bizalmi értekezleten dönthet arról, hogy a lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek és állítsa fel a sztrájkbizottságot.

Hangsúlyozzák a dolgozóknak címzett közleményükben, hogy az AHFSZ továbbra is nyitott a tárgyalásokra és várják a vállalat válaszát az ajánlatukra. Készek egyeztetni az újabb, Auditól értekező béremelési ajánlatról is, ha kapnak ilyet.

Tavaly ősz óta tart a bérvita a győri Audinál, az AHFSZ elutasította a vállalat jövő évre vonatkozó bérajánlatát. Az érdekképviselet november 9-én átadott bérkövetelési csomagjában a munkáltatóénál lényegesen nagyobb alapbéremelést javasol, továbbá a béren kívüli juttatások megnövelését követeli.