Az áruházlánc sikerének egyik alapja a kizárólag az Aldi üzletek polcain elérhető saját márkás termékek, amelyek a kínálat mintegy 80 százalékát teszik ki - jelentett be Bernhard Haider ügyvezető igazgató sajtótájékoztatón. Az Aldi nem csupán az élelmiszer, hanem a non-food termékkategóriában is kínál saját márkákat.

A lánc saját márkás termékeinek nagy részét a vállalat által meghatározott specifikáció és minőségi követelmények alapján neves gyártók állítják elő.

Haider szerint az Aldi már 2008-as magyarországi piacra lépése óta - különösen a friss tej, a tőkehús és a zöldség-gyümölcs területén - magyar beszállítóktól vásárol termékeket. A kezdetek óta beszállítója az Alföldi Tej Kft., amely immár közel negyven termék esetében biztosítja a fogyasztók által keresett és elvárt magyar ízvilágot.

Ebben az évben az üzletlánc a biotejet is magyar beszállítótól fogja beszerezni. Így az Aldinál valamennyi kiszerelésű friss és UHT tej, továbbá minden típusú trappista sajt magyar termék lesz. Az akvizíciót követően pedig a túró rudi is bekerül a társaság termelési portfóliójába - ezt jelenleg még nem gyártják.

A márka megvásárlásának értékét ugyanakkor üzleti titokként kezelik.

Az Alföldi Tej 2015-ben hozta létre a Kokárdás brandet, amelyet kizárólag az Aldi forgalmazza. Elsőként a Kokárdás 1,5 százalékos UHT teje került be a boltokba, ma már pedig 12 Kokárdás termék - például natúr és gyümölcsös joghurtok, vaj, tejföl, főzőtejszín, kancsós tej, túró - közül választhatnak a vásárlók. A márka 2017-ben a fogyasztók visszajelzése alapján megkapta az Év Terméke Díjat. Az Aldi ezért úgy döntött, hogy megvásárolja az Alföldi Tej Kft.-től a Kokárdás márkát és közel kétszeresére növelve tovább bővíti a márka kínálatát.

A 2003-ban 23 tejtermelő gazda által alapított Alföldi Tej Kft. az diszkonthálózat 2008-as piacra lépésének évében kezdte meg az első termékek beszállítását. A beszállított termékek köre évről évre bővült, 2018-ra több mint 100 magyar tejtermelő gazda csatlakozott az Alföldi Tej modelljéhez. 2017-ben az árbevétel elérte az 53 milliárd forintot, a két gyárban a munkavállalói létszám pedig a 630 főt - mondta Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej ügyvezető igazgatója.