Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A főszezon elindulását újabb drágulással köszöntötték a Balatonnál. Már harmadik éve emelkednek ütemesen a strandbelépők árai, ez idén jellemzően 100-200 forintos emelést jelent a felnőtt és kedvezményes jegyáraknál is. Ez 10-20 százalékos drágulásnak felel meg egy év alatt, ami messze veri a hivatalos inflációt - derül ki a pénzügyi portál körképéből.

A balatonfüredi Esterházy strand évek óta stabilan birtokolja a Balaton legdrágább fürdőhelye "kitüntető" címet. Most a szezont július 21-étől 200 forintos emeléssel kezdte: a többszöri belépésre jogosító felnőttjegy ára 1700 forintra nőtt, míg az egyszeri belépésre jogosító 150 forinttal 1400 forintra drágult.

A többi strandon jellemzően 100 forinttal nőtt a belépők ára, de például Révfülöpön, Balatonlellén és Siófokon nem változtak az árak tavalyhoz képest.

A Balatonhoz utazóknak érdemes előre tájékozódnia arról, hogyan juthatnak le a partra fürdeni. Egyre csökken ugyanis a szabad strandok száma, és nagyon nem mindegy, hogy a fizetős is hogyan közelíthető meg. Kerékpárt nem lehet a legtöbb területére betolni, de sok helyen már akad a bejáratnál kint (helyenként bent, a kassza után) kerékpártároló.

Az autóval érkezőknek pedig érdemes felmérni a terepet, hogy mennyibe kerül a parkolás. Sok helyen van ingyenes megállási lehetőség, de nem mindenhol, és szabad strandnál is elképzelhető, hogy fizetni kell. Tihanyban például a Gödrös szabad strandnál és Sajkodnál is 250 forint egy óra parkolás, és 1200 forint a napijegy. Balatonfüreden az Esterházy strandnál 300 forintot kérnek óránként. A Tesco parkolójában pedig 2 órára korlátozták az ingyenes parkolást, nehogy a strandolóknak eszébe jusson ide beállni.