Május 6-án kezdi meg működését az új Takarékbank Zrt., miután a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet beolvad a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-be, amely ezzel egyidejűleg Takarékbank Zrt.-re változtatja a nevét. A csoport központi bankja, amely MTB Zrt. elnevezéssel működik tovább, lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát ruházza át az új Takarékbank Zrt.-re.

Bár a társaságok cégjogi egyesülése és az állományok átruházása már április 30-án megtörténik, a Takarékbank - egy kétnapos banki átállást követően - várhatóan május 6-án kezdi meg működését. Az átállást biztosító bankszünnapok alatt, május 1-6. között nem nyitnak ki a bankfiókok, átmenetileg nem működik a netbank és a mobilapplikáció, nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni.

Majd május 6-án, hétfőn reggel nyitnak ki a fiókok, akkortól lehet újra használni a netbankot és a mobilapplikációt, akkortól lehet átutalásokat lebonyolítani, és akkor könyvelik el a 2019. április 30-a után érkezett megbízásokat. Addig, az átmeneti időben, a számlatulajdonosok az atm-ekből az április 30-i egyenlegük erejéig tudnak pénzt felvenni, ugyanezzel a kerettel használhatják bankkártyájukat is. A bank több körben részletesen tájékoztatta az ügyfeleket az átalakulás technikai részleteiről.

A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékban egyesült. Majd 2018. november 30-án a csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy 2019. október végéig egyetlen új, ízig-vérig korszerű, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket. A folyamat végén a korábbi több mint száz kis takarékból egyetlen, korszerű bank jön létre Takarékbank néven, amely az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik majd.