Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP Bank lett a Mastercard - év bankja 2018 verseny fődíjasa, az Év bankára elismerést pedig Jelasity Radovan, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója kapta. Idén először az innovatív akadálymentes banki megoldásokat és a fenntarthatóan működő pénzintézeteket is díjazták.

A versenyben most 10 kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Összesen 71 pályázat érkezett 12 pénzintézettől, amelyeket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján 9 különálló szakzsűri összesen 68 szakértője értékelt.

Az év bankja elismerést - 2017 után újra - az OTP Bank vehette át. A fődíj pontozásakor a zsűri figyelembe vette a többi kategóriákban nyújtott teljesítményt is. Az OTP Bank kapta az első helyezettnek járó oklevelet a Az év leginnovatívabb bankja kategóriában is.

További elismerések

Idén ismét a CIB Bank bizonyult a legjobbnak Az év lakossági hitelterméke kategóriában, az Előrelépő személyi kölcsönnel.

Az év társadalmilag felelős bankja kategóriában idén a MagNet Bank végzett az első helyen. A bank különleges döntési jogokat kínál ügyfeleinek, akiknek így lehetőségük nyílik támogatni számukra értékes törekvéseket.

Az év lakossági számlacsomagja kategóriában idén a CIB Bank végzett az élen.

Az év lakossági mobil és online banki eszköze a Gránit Bank terméke lett. Az eBank mobil alkalmazásban könnyedén nyomon követhetők a személyes pénzügyek, a belépés pedig a hagyományos PIN-kód helyett biometrikus azonosítókkal is lehetséges.

Az év bankára címet idén Jelasity Radovan, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedő teljesítményt, hiszen a kategória győztesét a bankok vezetői választják ki maguk közül.

A beérkezett pályázatok alapján is azt látjuk, a pénzintézetek felelősséget éreznek abban, hogy a társadalmat elfogadóvá és fenntarthatóvá tegyük annak érdekében, hogy az egyenlő esélyű hozzáférés elve megvalósuljon - mondta  Eölyüs Endre, a Mastercard Europe Magyarországi igazgatója.

Az év akadálymentes banki innovációja kategóriában a nyertes OTP Bank digitális felületét és bankfiókjait is folyamatosan akadálymentesíti. Idén a vakok számára is biztonságosan használható, beszélő bankjegykiadó-automatákkal, hallássérültek ügyintézését segítő videó-tolmácsszolgáltatással és érzékenyített ügyfélhívó rendszerrel szerelték föl több száz fiókjukat országszerte.

Az év fenntartható bankja kategóriában a szakmai zsűri tagjai a K&H pályázatát találták a legjobbnak. A bank idén már 20 zöld bankfiókot működtetett, székházukban napelemes rendszert alakítottak, papírfelhasználásukat a tavalyi évhez képest 12 százalékkal, szén-dioxid kibocsátásukat pedig 23 százalékkal csökkentették. A K&H saját működésének fenntarthatóbbá tétele mellett pályázatot is hirdetett, amellyel azon hallgatók tanulmányait és kutatómunkáját szeretnénk támogatni, akik az agrárium hosszú távú, egészséges és fenntartható növekedését is szem előtt tartják.

Az idei győztesek
Az év bankja
1.OTP Bank
2.Gránit Bank
3.Erste Bank
Az év lakossági számlacsomagja
1.CIB Bank
2.OTP Bank
3.UniCredit Bank
Az év lakossági megtakarítási terméke
1.MagNet Bank
2.UniCredit Bank és OTP Bank
3.Gránit Bank
Az év lakossági hitelterméke
1.CIB Bank
2.OTP Bank
3.K&H Bank
Az év leginnovatívabb bankja
1.OTP Bank
2.Gránit Bank
3.CIB Bank
Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze
1.Gránit Bank
2.OTP Bank
3.MagNet Bank és CIB Bank
Az év társadalmilag felelős bankja
1.MagNet Bank
2.Budapest Bank
3.K&H Bank Bank
Az év bankára
Jelasity Radovan (Erste Bank)
Az év fenntartható bankja
K&H Bank
Az év akadálymentes banki innovációja
OTP Bank
Forrás: Mastercard