Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azzal számolunk, hogy a korábbi jogi kereteken amúgy is túlnyúló magyar jogalkotás lezártként kezeli az ügyet - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a napilapnak.

A főtitkár szerint a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. megalapításában és a konstrukció kialakításában oroszlánrésze volt a bankszövetségnek. Azokat a költségeket, amelyek az érintett ingatlanoknak a NET-hez adása során merülnek fel - magyarán a veszteség lenyelését - a bankszektor vállalta. Többször és hangsúlyosan felhívta a kormány és a bankszektor is a figyelmet arra, hogy aki szociálisan rászorul, az lépjen be a közösen kidolgozott adóssegítő konstrukciókba. (Igaz, ma már a NET bezárása van napirenden - a szerk.)

Több jel szerint is javul a korábban gyakran kilátástalan helyzetbe került adósok helyzete. Akik hittek a kormánynak és együttműködtek a bankjukkal, azok érdemi és jelentős segítséget kaptak - véli Kovács Levente. Szavai szerint még mindig nem késő együttműködni és a hitelezővel közösen megoldást találni a pénzügyi nehézségekre.