Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Végleg bezárják és eladják azt a négy szállodát - köztük a volt BM-üdülőként is ismert siófoki szállodát -, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vesz át az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től - tudta meg a Magyar Nemzet. A balatonvilágosi, a balatonőszödi, a siófoki, valamint a nyíregyházi Erzsébet Szállodák alkalmazottait december 31-i hatállyal elbocsátották.

Egy tavasszal elfogadott törvény értelmében december 1-jei hatállyal az MNV-hez kerül a négy szálloda működtetése az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től. Terveik szerint azonban nem viszik tovább az üzemeltetést, hanem a hivatalos átvétel után eladják az ingatlanokat. Az MNV az értékesítést az elektronikus aukciós rendszeren (ear) keresztül bonyolítja le, így álláspontjuk szerint garantált, hogy piaci áron kelnek el majd az üdülők - olvasható a lapban.

Az MNV nem közölte, mekkora bevételt vár az eladásokból, de a helyi polgármesterek becslése szerint az üdülők egyenként több száz millió forintot érhetnek.

Az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. nem árulta el, miért kell bezárni a nagy kihasználtság mellett működő szállodákat. A Magyar Nemzet becsléseink szerint összesen több mint száz embert érinthet az elbocsátás.

Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 ezer gyerek üdülhetett kedvezményesen. Két üdülőhelyszín marad a bezárás után a programot működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány üzemeltetésében: a fonyódi, valamint a zánkai - írta a napilap.