Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Ersténél 2017 első négy hónapjában 30 milliárd forinttal bővült az új vállalati hitelek állománya az előző év azonos időszakához képest, a bank teljes vállalati hitelállománya április végén 380 milliárd forintot tett ki - idézi Szabados Richárd vállalati üzletágvezető közleményét az MTI.

Az Erste piaci részesedése a vállalati hitelekből jelenleg 6 százalék körüli, amit az év végére 7 százalékra kívánnak növelni. A bank vállalati üzletága egy év alatt több mint 700 új ügyfelet szerzett. A számlájukat náluk vezető cégek tranzakcióinak volumene is 22 százalékkal nőtt egy év alatt.

Az üzletágvezető elmondta, hogy a nemfizető vállalati hitelek aránya jelentősen csökkent, 2017 áprilisának végére a bank vállalati üzletágában az egy évvel korábbi 11 százalékról 2,5 százalékra esett vissza. Ez azt mutatja, hogy a korábban nehéz helyzetbe került cégek közül sokan ismét talpra álltak, visszanyerték hitelfizetési képességüket.

A banknál arra számítanak, hogy az év egészében nettó módon 15 százalék felett tudja növelni új vállalati hiteleinek állományát az Erste, miközben a teljes vállalati hitelpiacon idén 5 százalékos bővülést prognosztizálnak a szakértők.

A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitel programjának (nhp) március végi lezárása nem okozott törést az Erste vállalati hitelezésében. A bank már tavaly bevezette az Erste növekedési program hitelét, amely így most az nhp-konstrukció helyébe léphetett, hiszen fix kamatozású, hosszú futamidejű forint finanszírozást nyújt az ügyfeleknek - mondta Szabados Richárd.