Az előnyomtatott tekercses kiszerelésű biztonsági hőpapír szelvényeket az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. és a Pátria Nyomda Zrt. szállíthatja a BKK-nak. A kért mennyiségből 174 millió jegy, illetve bérlet nyomtatható. A nyertesekkel december 13-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Az e-jegyrendszer kudarca

Közben a 444.hu arról írt, hogy 2014 óta 8,8 milliárdot fizettek ki az e-jegyrendszerre. További 26,8 milliárdot terveznek még elkölteni, de az optimista tervek szerint még így is csak 2020 végétől működhet a rendszer.

A portál szerint ezzel szemben 400 millióból meg lehetne valósítani a fapados verziót, ami a legtöbb problémát szinte azonnal orvosolná. Legalább is Bécs, Berlin és Prága simán megoldotta. Az elköltött és az elkölteni tervezett, összesen 35,6 milliárd forintból 400-500 új busz is kijönne, ami a fővárosi buszok közel fele.

A közép-európai országok a 90-es években a hagyományos lyukasztók helyett olyan berendezésekre álltak át, aminél egy nyomtató rányomja a dátumot és az időt a jegyre, és ez alapján látja az ellenőr, hogy a 30, 60, vagy éppen 90 perces jegy érvényes-e még. Ez jönne ki 400 millióból.

A kétféle változat költségeinek összehasonlításául: a BKK-nak 2017-ben összesen 64,5 milliárd forint bevétele volt jegy- és bérletértékesítésből.