Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rekord eredménnyel zárhatják az idei évet a brókercégek. A befektetési vállalkozások az első kilenc hónapban csaknem 7,5 milliárd forintos adózott eredményt értek el, ez 35 százalékkal több a tavalyinál, sőt a 2018-as egész évi profitnál is több - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

A háttérben főleg az állhat, hogy az idéntől már nem kell megfizetniük a pénzügyi intézményekre kirótt különadót, ami egy-egy nagyobb brókercégnél 100 milliós nagyságrendű kiadást jelentett.

Az alaptevékenységből, vagyis a befektetési szolgáltatásokból származó bevétel is rekordot döntött. A brókercégek kilenc hónap alatt csaknem 47 milliárd forintnyi bevételt értek el. Ez 8 százalékkal több a tavalyinál. A befektetési szolgáltatások ráfordításai viszont csak 5 százalékkal nőttek 27,8 milliárd forintra.

Ami érdekes, hogy fizetésemeléseknek egyelőre nincs nyoma a statisztikákban. A személyi jellegű ráfordítások mindössze 1 százalékkal nőttek a befektetési vállalkozásoknál, de az év végén még kaphatnak bónuszt a jól teljesítő alkalmazottak.