Már zajlik a korábban tervezett Ferihegy 2C terminál helyén épülő egyszintes létesítmény alapozása, amelyet a jelenlegi B terminálon keresztül érik majd el az utasok. A jövőben ezt a fapados légitársaságok használhatják majd a jelenlegi bádogváros helyett/mellett - értesült a lap.

A reptér megerősítette, hogy folyamatban van egy ilyen projekt, de későbbre ígért tájékoztatást a beruházásról. Azonban az értesülések szerint egy könnyűszerkezetes épületről van szó, amely teljes kiszolgálással várja majd az utasokat, akik a reptéri betonra lépnek majd, azonban nem lesz szükségük negyedórás sétára, mint most.

A kormány már július végén bejelentette, hogy a reptérkezelő átépíti a diszkontjáratok be- és kiszállítására szolgáló bádogépületeket és a hozzájuk tartozó sétálós folyosórendszert. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi kormányinfón azt mondta, hogy 2020. január 1-jével rendeleti úton tiltják be a bádogterminál használatát, ha nem lesz változás - írja a lap.

Egy másik ferihegyi beruházás viszont továbbra is áll: a reptéri parkolóház építését a plázastop miatt nem engedték folytatni. De tarthatatlan tartja a kormány a jelenlegi helyzetet.