Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Durván nekimenne a sokat kritizált fővárosi parkolási rendszernek Karácsony Gergely: a november 27-én a közgyűlés elé kerülő javaslat lényege, hogy fél éven belül felbontanák a parkolás-ellenőrzésre vonatkozó alvállalkozói szerződéseket.

Ennek értelmében 2020. július 1-jétől a kerületi önkormányzatoknak maguknak, illetve az általuk erre létrehozott, ám saját vállalkozásoknak kell majd végezni a parkolóautomaták üzemeltetését, a díjfizetés ellenőrzését, az ügyfélszolgálatok és egyebek fenntartását - áll az Index összefoglalójában.

Lényegében így a kerületek teljes kontrollja alá kerülne a parkolási rendszer, amit most sokszor - a sajtó megfogalmazásában - maffiaszerű módszerekkel futtatnak az üzemeltetők. A legtöbbet kritizált a IX. kerületi volt, ahol adószabályoknak sem feleltek meg a kiadott jegyek, valamint gyanús körök éltek vissza a helyi rendszer kiskapuival.

Karácsony már a nyáron Zuglóban egy a mostani javaslatban szereplőhöz hasonlót már bevezetett.

Fontos változás még, hogy körülbelül a harmadára csökkentenék az automaták számát.  Sőt, a főpolgármester a bankkártyás fizetést lehetővé tévő automaták beszerzését és egységesítését támogatná. Szerinte a darabszám-csökkentést az indokolja, hogy már egyre többen fizetnek valamilyen mobilos megoldással.

Karácsony állítólag már tárgyalt a kerületekkel a javaslata tárgyában, de még további egyeztetések is lesznek.