Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt években teljesen átalakult az emberek elvárása egy benzinkúttal kapcsolatban, ma már többféle energiaforrást és más szolgáltatásokat is nyújtaniuk, illetve árulniuk kell - mondta Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Szilágyi Erzsébet fasoron lévő töltőállomást ennek jegyében újították meg. A hagyományos üzemanyagok mellett telepítettek egy elektromosautó-töltőt is 10 millió forintos beruházással. Ennek előzménye, hogy azt OMV részt vásárolt a Smatrics töltőgyártó cégben. A budai kúton található eszköz 50 kilowatt teljesítményű.

A berendezés jelenleg tesztüzemben működik és pár hónapig még ingyen lehet hozzáférni. Jelenleg naponta 15 autó csatlakozik rá.

A töltők lehetséges tarifájával kapcsolatban Balogh Tibor azt mondta, hogy

az se jó, ha drága viszont az se jó, ha ingyen van.

Utóbbi esetben ugyanis azok is közterületen lévő töltőkhöz mennek majd, akik otthon is rá tudnak csatlakozni a hálózatra.

Az ügyvezető felidézte, hogy tavaly egy OMV-kúton létesült az első Tesla-gyorstöltő, amelyet tejes egészében az amerikai cég üzemeltet, az olajcég csak a helyszínt adja. A Tesla-töltő Győr mellett van az autópályán.

Idén még nem, de jövőre felgyorsulhatnak a gyorstöltő-telepítések itthon. Ezek a berendezések 3 perc alatt képesek annyi energiát adni, amely 100 kilométer megtételéhez szükségesek. Ehhez azonban mindenképpen szükség van infrastruktúra-fejlesztésre is - tette hozzá Balogh Tibor.

Hasítottak a prémium üzemanyagok

Bár a pontos tavalyi üzemanyag-forgalmi adatok még nem ismertek, azt a szakember elmondta, hogy a prémium szegmens jó 30 százalékkal emelkedett 2017-ben. Ez idén is nőni fog, bár Balogh Tibor lassulásra számít, tekintve, hogy a Brent olaj ára 3 éves csúcson van.

Bevásárolni is lehet

A budai kúton a shopban egy Spar is működik. Ez a kiskereskedelmi cég stratégiájának 4. lába a nagyobb egységek mellett - mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A Spar-üzletnek köszönhetően már nem csak az autósok, hanem a környéken lakok is a kútra "szoktak"  Heiszler szerint. Az országban egyébként 68 sparos OMV-kút van már.

A kép forrása: OMV