Október elsejétől Szabó Balázs vezeti a CIB Bank teljes vállalati területét. A hivatalos engedélyeztetési eljárásokat követően az új vezető a CIB Bank igazgatóságának tagjává is válik. Az üzletág digitális transzformációjának felgyorsítása mellett az új vezérigazgató-helyettes mandátuma többek között a kkv-szektorbéli expanzió felgyorsítására és a multinacionális ügyfélkör elérésének javítására terjed ki, magában foglalja a lízing üzletág piaci részesedésének fokozatos emelését, valamint célja a bank korábbi pozícióinak visszaszerzése a nagyvállalati területen.

Szabó Balázs (címlapkép) az MKB Banknál kezdte szakmai pályafutását 1998-ban, ahol több mint másfél évtizedig dolgozott főleg corporate és kkv-területen. Utolsó pozíciójában a vállalati terület ügyvezető igazgatója volt. Távozása után másfél évig tevékenykedett a Deloitte külső tanácsadójaként, mielőtt 2016 júniusában a CIB Bankhoz csatlakozott, ahol előbb a kkv-területet irányította, majd idén márciusban megbízást kapott a hazai nagyvállalati üzletág vezetésére is.

Ebben a pozícióban Mészáros Tamás követi őt október 8-tól, aki szintén komoly corporate és befektetési banki tapasztalattal rendelkezik. A szakember tizenkét évet dolgozott a BNP Paribas-nál, ahol az elmúlt hét évben ügyvezetőigazgató-helyettesként felelt a nagyvállalati területért, Magyarország mellett Horvátországban és Szlovéniában is. Előtte öt évig foglalkozott kiemelt nagyvállalati ügyfelekkel a Deutsche Banknál, Budapesten.

Mészáros Tamás
Kép: Fotó forrása: CIB Bank

Címlapfotó forrása: Molnár Zsolt/Napi.hu