Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A szóban forgó 1107 méter hosszú útszakasz a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között húzódik. Az aszfaltozás mellett el kell készíteni 813 négyzetméter térkő burkolatot, továbbá űltetni kell 283 fát és 700 méteren ki kell cserélni a vízvezetéket is.

A szerződést július 9-én írta alá az ajánlatkérő a nyertessel, de július 22-én az MTI közleményt adott ki a munkával kapcsolatban, amit a Napi.hu is közölt. Ebben az állt, hogy elhalasztotta a fővárosi Szentendrei út felújítását Tarlós István főpolgármester, egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központ  vezérigazgatójával. Az indok: "egy magát civilnek mondó óbudai lakos" a fakivágási engedély végrehajtásának felfüggesztetését kérte az ügyészségtől, valamint feljelentést nyújtott be ismeretlen személy ellen. A munkálatokat a vizsgálat lezárta után kezdi a BKK.

A Szentendrei út felújítása közhasznú beruházás, ha a feljelentő pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet. A fakivágások miatt tiltakozott a feljelentő. Tarlós István tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát.

A területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, ehhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, azonban az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fával kapcsolatban a főpolgármester arra utasította a beruházást lebonyolító BKK-t, hogy a Főkerttel közösen újra, tételesen vizsgáltassa felül ezen fák állapotát, hogy minél kevesebbet kelljen kivágni.

A felújítás jövő tavaszig tart.

Tarlós István augusztus 2-án a Magyar hírlapnak már azt nyilatkozta, hogy "a bejelentés pontatlan, alaptalan volt. A közhasznú projekt hamarosan elindulhat.