Ez nem jelenti azt, hogy a rádió adósságot szeretne hátra hagyni, vagy nem akarna működni, de az adó rövid távú működése ellehetetlenült. A rádió korábban is igyekezett forrást találni, ezért bankokkal, kockázati tökéktársaságokkal, alapítványokkal is tárgyalt.

Az NMHH hétfőig adott haladékot a rádiónak adóssága rendezésére. A társaságnak volt egy 350 millió forintról szóló hitelígérvénye, 200 millió forintot ígértek az alapítványok, s a tulajdonosok is hozzájárultak a cég pénzügyi rendbe tételéhez. A rádió pénteken egy értékpapírt állított ki, s tulajdonosok által biztosított váltó 500 millió forintról szól. A tulajdonosok egyébként egy fillért sem vettek ki a rádióból, miközben kétmilliárd forintot tettek bele, részben kölcsönből - mondta a tulajdonos FM1 Friends Kft. ügyvezetője, Horváth László.

A rádió nehéz helyzetéhez egyebek között az vezetett, hogy az elmúlt évek során mintegy 60 százalékkal zsugorodott a rádiós reklámpiac, miközben a szereplők száma nem csökkent. Mindezek mellett az is hozzájárult a rossz pénzügyi helyzethez, hogy a Neo FM egy fillér állami hirdetést sem kapott az utóbbi időben. Miközben a rádió elérése meghaladja a napi másfél milliót.