Fast fashion boltnak nevezzük azokat a ruhaüzleteket, amelyek a nagy divatmárkák trendjeit gyorsan lemásolják és megfizethető áron teszik azokat elérhetővé a vásárlóknak. A piac egyik legnagyobb szereplője az Inditex spanyol vállalat, hozzá tartozik többek között a Zara, a Bershka, a Pull & Bear, a Massimo Dutti és a Stradivarius is. Ezeket a márkákat mind-mind külön cégben üzemeltetik - írja a portál.

Fontos piaci szereplő még a svéd H&M és a német-holland Brenninkmeijer-család által alapított C&A is.

Egyértelműen a Zara dolgozói kerestek a legjobban 2017-ben, átlagos bruttó bérük 271 322 forint volt, ami 6,4 százalékkal haladja meg a 2016-os értéket. A második helyezett a Massimo Dutti lett 239 972 forinttal (+11 százalék 2016-hoz képest), a harmadik helyen pedig a C&A végzett 237 681 forinttal (+16,1 százalék egy év alatt).

Nagyításért kattintson a képre!

Az összehasonlított márkák közül a Massimo Dutti rendelkezik a legmagasabb presztízzsel, mégsem ott kerestek a legjobban a dolgozók, igaz, nekik emelkedett a második legnagyobb ütemben a bérük. A 11 százalékos emelkedésüket csak a már említett C&A 16,1 százalékos növekedése haladta meg, harmadik helyezett ebből a szempontból pedig a Bershka lett, 9,3 százalékkal.

A legkisebb mértékben a Stradivarius, a H&M és a Pull & Bear dolgozóinak nőtt a fizetése 2017-ben, a növekedés náluk sorrendben 2,8 százalék, 3,4, valamint 4,3 százalék volt.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel