Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hosszú Katinka úszósztár klubja, az Iron Aquatics úgy használhatta a Duna Arénát, hogy a létesítményt üzemeltető Bp2017 Kft.-vel nem kötött használatra vagy bérletre vonatkozó megállapodást. Ez az információ volt annak a több mint két és fél éves útnak a végén, amelyen azért indult el a 24.hu, hogy megtudják: mennyit fizet az Iron Corporation azért, hogy az állami létesítményben végezhessen úszásoktatást.

Az eredmény: azon a listán, amelyet a Bp2017 Kft. átadott 24.hu-nak - miután végrehajtóval látogattak el az állami cég székhelyére - nem szerepel az Iron Corporation Kft.-vel a Duna Aréna bérletére vagy használatára kötött szerződés. A végrehajtóra azért volt szükség, mert a vállalat a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta át a közérdekű adatokat.

Egyetlen megállapodást kötött az állami tulajdonban álló Bp2017 Kft. az Iron Corporation Kft.-vel. E szerint a kft. egy 25 millió forintos reklámszerződést kötött az akkor Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Magyarán Hosszúék pusztán pénzt kaptak az állami cégtől.